Kochs Corner

NISIN i40 flash


Lidt overrasket var jeg da, da den lille flash blev pakket ud. Robust lille basse, fast, halvtung i forhold til sin umiddelbare størrelse, men hvorfor ikke, der er jo fire batterier i, plus teknik.
Jeg er solgt. Imponeret. Den blæser baret il, og den gør det godt. Den kan vendes og vinkles som mine store monstre fra Canon, og så har det ualmindeligt lækre betjeningsknapper og hjul.

Prismæssigt ligger den attraktivt, og hvor jeg ellers ikke rigtigt orkede at tage en flash med på store DSLR mere, så syntes jeg at den her passer perfekt til Lumix G80-størrelsen - og specielt taget i betragtning, at Nissin har designet den målrettet denne type kameraer.

Videolyset skal man lige vænne sig til at bruge, så man undgår at pejle direkte mod vinduer, billeder og for tæt på mennesker. Men så virker det til gengæld godt. Jeg har ikke kunnet teste den optimalt mod andre, men syntes det var en formidabelt god hjælper, som vil være fast deltager hver gang jeg skal have kameraet med. Den er lille nok, og giver flotte billeder.

Jeg savnede ikke en skærm, de to store behagelige hjul var nok. Man får klart mest ud af flashen efter en gennemgang af brugsanvisningen, jeg syntes ikke jeg selv ville kunne regne det hele ud intuitivt, men vejledningen er til gengæld god.


Ledtal: 27 / ISO 100 /35 mm
Trådløs TTL
Bruger fire AA-batterier
Mellem 200 til 1.700 skud, alt efter forhold
Genoplader klar til skud hurtigt nok, alt efter batteriernes effekt
Indbygget videolys
Rækker op til ca: 35m ved ca 105 mm
Passer til mange mærker, designet ud fra Nikon, Canon, Sony, Lumix, Olympus, Fujifilm
Specifikationer til FourThird sensortyper.
Optimalområde :24-105 mm
Mange indstillingsmuligheder, i alle retninger og har indbyggede reflektorer