Kochs Corner

Lumix G9

Så kommer Lumix G9
Mange venter på nyheden fra Panasonic: Lumix G9. Forståeligt. Nok er den antagelig i butikkerne til samme pris som GH5, måske endda lidt mere. Men det er der god grund til. Ud over kvalitet og billedkvalitet er der specialiteter, som Lumix efterhånden er blevet kendt for. 80 MB indstilling, hvor eksempelvis seks billeder bliver til ét stort på 1 Gb. Vandtæt, frostsikkert, bygget i magnesium, og så bare lige meget mere

Jeg forstår godt, at Lumix er ved at få sin helt egen skare af brugere, som sværger sin troskab til mærket. Min egen G80 er jeg vildt begejstret for, og i butikken så jeg andre modeller, som alle virker gennemtænkte og klar til brugeren. Det skal understreges, at jeg ikke har set den nye G9. Ikke endnu. Det er alene på billeder, specifikationer og udtalelser fra heldige folk udefra, som har haft kameraet i hænderne til en kort skarp forsmag.

Stort display på toppen

Hvad vi dog ved er, at der kommer et display på toppen af kameraet. Sensoren er en 20.3 MP, og der er plads til to hukommelseskort. Der vil være et nyudviklet joystick med flere funktioner, 6K foto mode, og så funktionen hvor 80MB foto mode kan bruges til at stykke en stribe billeder sammen til ét stort billede på 1 Giga, som i den grad kan gøre sig flot på stort print.

Op til 60 billeder i sekundet

Hastigheden vil komme op til 20 billeder i sekundet med fuld autofokus og 60 billeder i sekundet med låst autofokus. Heldigvis har det den suveræne fem-akslede stabilisator. Den har jeg i G80, det er bare imponerende, som det fungerer i praksis. Prisen skyldes sikkert også sikkerheden. Sikkerheden for at der ikke kommer fugt og skidt ind, for der er gjort en del for at gøre magnesiumhuset tæt og modstandsdygtigt overfor frost ned til ti minusgrader.

Letbetjent og venligt layout

Når jeg sidder roligt og besindigt og ser på billeder af kameraet, så ser det ud til at betjeningen vil være ret gennemtænkt. Jeg syntes godt om Lumix i forvejen, men fra min G80 til den her er der endnu mere, der er gjort rigtigt. Det store display på toppen har betydet nogen "ommøbelering", men det er løst godt. Samtidig er det er "familiekamera" forstået på den måde, at du kan give det til medlemmer af din familie og de vil med glæde og fornøjelse kunne skyde billeder, uden du skal stå og skrue og dreje på kameraet, hver gang de vender sig rundt i jagten på et godt motiv.

 

Wi-FI og stærk kvalitet

De få, der har set det, bekræfter at billedkvaliteten matcher billedkvaliteten i GH5, men ikke helt har samme videospecifikationer. Det står for egen regning, indtil vi kender de faktiske tal, det gælder også, om topdisplayet er LCD eller OLED. Panasonic har ikke oplyst om G9 har Wi-Fi, men jeg kan se, at de har søgt Wi-Fi Alliance om et certifikat, og det plejer med ret stor sikkerhed at betyde, at de har bygget det ind fra start.
Jeg tror, man roligt kan glæde sig til nyheden. Optik er jo et stærkt ord sammen med Lumix, og dermed er billedkvalitet og mange flere tekniske milepæle det også. Lad os håbe, der ikke er for langt til, vi kan få et i hånden, jeg glæder mig i det mindste til at se, om fornemmelsen af et stærkt nyt kort bliver indfriet, mon ikke, det har de kunnet med de seneste andre modeller!